:tro & tvivl

Det er i virkeligheden så enkelt: Salmeskjalden fra Lyne, Hans Thimes Christiansen, som desværre for nylig forlod os og denne Jord, sagde det ret præcist i et interview i Weekendavisen 2. september 2011:

For mig handler det om at bevare min barnetro, og jeg har da heller adrig haft grund til at betvivle, at Gud eksisterer. Alene Skaberværket.

Helt så enkelt har det så alligevel ikke været for mig. Jeg har måske nok altid haft min barnetro, men aldrig været den særlig bevidst. Jeg er døbt og konfirmeret, men faldt fra, helt fra, kunne slet ikke tro, men genfandt først min tro ad omveje, meget sent og gennem megen tvivl.

I dag tvivler jeg ikke længere.

Og det er bestemt også tanken om Skaberværket, som gør mig troende. Det, at liv er til. Det, at vi er. Det, at vi undfanges, fødes, lever, tænker, ånder og dør. Det er – i mine øjne – et umådeligt mirakel. Det gør livet kort, men kostbart. Da det dæmrede for mig, at alt er skabt af intet, blev ringen sluttet for mig, og jeg kom endelig hjem i min tro.

I dag fylder min tro meget i mit indre liv, hvilket forhåbentlig ind imellem afspejler sig i mit ydre liv, og troen giver mig langt mere, end jeg kan nedfælde her … vigtigst af alt taknemmelighed.

M!

(siden er opdateret 6. oktober 2013)Leave a Reply