torsdag, januar 12th, 2017...16:33

tilstandsløs

Jump to Comments

Pludselig sidder jeg her. På den anden side af eksamen. Og på besøg i København, men ellers … underligt tilstandsløs. Jeg kæmpede og nåede igennem hele pensum, små syvhundrede sider, som langt fra alle var lige til at gå til, end sige forstå. Jeg forstår det ikke. Jeg forstår heller ikke, hvordan det gik til, men med ført hånd klarede jeg mig sikkert og godt gennem studiets første mundtlige prøve med et langt mere end tilfredsstillende resultatet.

Mark Beazley - StatelessDet føles godt, men jeg prøver at forholde mig ydmyg, klar over, hvor lavt niveauet er på nuværende tidspunkt. Her taler jeg ikke nødvendigvis om andres niveau, men om, at uddannelsesinstitutionen trods alt tager visse hensyn, som altså også er kommet mig til gode. Jeg er klar over – særligt med udsigten til det nye semester – at jeg skal i arbejdstøjet, hvis jeg ønsker at fortsætte den gode begyndelse.

Derfor er dette pludselige limbo selvfølgelig mærkværdigt at befinde sig i, men måske både helt forståeligt og endda mere end velkomment, sådan i forhold til at samle kræfter, fysisk og psykisk. Jeg håber dog, at det fortager sig, inden semesterstart.

Men ved et helt utroligt tilfælde, så er Stateless også titlen på et formidabelt instrumentalt album af og med bassisten Mark Beazley – som også har et projekt, der hedder Rothko kørende – og det album har jeg vel nok lyttet til og lyttet til og lyttet til under mine forberedelser. Det har været med til at holde humøret oppe og motiveret mig. Ordet kan godt oversættes med det mere åbenlyse hjemløs, men da albummets skæringer alle bærer et tidspunkt, så antager jeg, at det er den alt for lette løsning. Måske spiller det ind nu. Men måske er det bare naturligt, når man i en god måneds tid har befundet sig i en kamp med siderne. Jeg må dog skynde mig at tilføjet, at jeg – særligt med et kærligt indspark fra en god veninde – fandt en fornyet læseglæde. Det var rigtig dejligt at opleve. Det er vitterligt et spændende studie, jeg er begyndt på. Og jeg er kun lige begyndt.

M!2 Comments

 •   betteskov
  januar 12th, 2017 at 18:31    Svar

  Tillykke med den første eksamen! Sådan én efterfølges ofte af en stor tomhed, men også frihed. Oh, at vågne om morgenen og ikke straks finde bøgerne frem! Håber du er glad og tilfreds, trods en forsømt december og udsigt til flere lange dage med næsen i bøgerne :-)

  •   lmikaeld
   januar 13th, 2017 at 8:08    Svar

   Tak, Betteskov; også for indsigten – som jo er ny for mig. I dagene efter har jeg haft svært ved at sove, men her, på en madras på gulvet, hos en kammerat, i København, har jeg for første gang siden sovet pragtfuldt.

   Men jeg har vitterligt også haft svært ved ikke at læse i noget som helst, så jeg er gang med en bog, der ikke er på pensumlisten til det nye semester, men der alligevel er pensumrelateret. Ak, ja, jeg tror allerede, at jeg er smittet ;-)

   Tak for kommentaren!

   M!

Leave a Reply