onsdag, december 7th, 2016...17:06

Læseferie

Jump to Comments

Det er lidt af en tilsnigelse, ikke? Alt kalde det læseferie, mener jeg. Jeg har regnet lidt på det og kan se, at jeg kommer til at sidde med næsen begravet i bøgerne og klistret til skærmen i mindst seks timer om dagen i mindst 22 af mine 32 dage, hvis jeg skal nå hele mit pensum igennem, hvilket jeg ville elske at gøre, så jeg kommer vitterligt til at læse – som i arbejde hårdt – i min ferie.

Men, når ovenstående lige er kommet ud mellem sidebenene, så kan jeg tilføje, at min læseferie officielt begynder i dag; jeg tyvstartede i går, men har lige haft nogle timer, der af en eller anden grund skulle ligge i denne uge – og ikke i sidste, hvad vi ellers gerne ville have haft – og som skulle overstås, inden det var muligt helt at koncentrere sig om læsningen. I dag har jeg således holdt et lille oplæg.

Grænseoverskridende, men nogenlunde vellykket.

Det betyder jo så også, at jeg allerede nu har været igennem mit første fulde semester på teologi. Næsten, i hvert fald. Der er jo lige den her eksamen, som vi skal til i en dag i begyndelsen af januar, og som jeg altså nu begynder at læse op til for fuld kraft … og ellers må jeg bare sige, at det er vildt. Jeg kan bare konstatere, at folk har talt sandt, når smilende de har forudset, at det ville gå ganske hurtigt …

… en time, et fag, en dag, en uge ad gangen.

Og nu har jeg bare tolv semestre tilbage.

M!2 Comments

 •   betteskov
  december 9th, 2016 at 7:57    Svar

  God fornøjelse med læsningen :-) Jeg kunne godt lide at man fik mulighed for at samle sin viden i læseferien, selvom jeg altid var ret spændt op over eksamen… Håber du får en god måned med masser af fordybelse!
  I er heldige stadig at have semestre… På det studie hvor jeg underviser, har vi kvartaler. Jeg synes det gør noget ved fordybelsen, at man som underviser skal smide eksamensopgaver på bordet allerede i den første uge. Det positive er så, at de studerende hurtigt finder ud af, og de er med eller ej

  •   lmikaeld
   december 9th, 2016 at 8:52    Svar

   Tak, Betteskov, og du har ret; det er heldigt med semestre – og der er jo egentlig god tid til at læse … hvis ikke jeg skulle så meget andet, også!

   NÅ, ingen jammer, klage og ynk herfra.

   Min kæreste er også på en uddannelse med moduler i stedet for semestre og det går slag i slag uden mulighed for at stoppe op og fordybe sig. Så det er helt rigtigt set. Heldigvis er fordybelse jo en del af mit nye fag!

   M!

Leave a Reply