fredag, maj 13th, 2016...15:19

Tro på tale

Jump to Comments

‘Jeg kan ikke huske en tid, hvor jeg ikke har været troende. Troen på, at lyset vinder over mørket, har fulgt mig, så længe jeg husker.’

‘Når nogen spørger, om jeg er kristen og tror på Gud, så svarer jeg ja. Men jeg holder mig gerne fra at forklare og forsvare, for man kommer så let til at banalisere troen, som er svært at sige noget fornuftigt om, fordi det ikke er rationelt.’

‘Det er et grundvilkår, at vi må acceptere vores uvidenhed. Det grundlæggende i livet lærer vi aldrig at forstå. Du lærer aldrig at forstå døden. […] Kristendommen har ikke forsonet mig med døden, men min tro giver mig en forståelse for, at der er en mening, som ligger ud over det, jeg kan forstå. Er der et liv efter døden? Det er et af de spørgsmål, jeg har forliget mig med, at jeg aldrig finder svar på. Jeg tror ikke noget om det, men spørger du mig, om jeg håber på et liv efter døden, så vil jeg svare ja. Men det er ikke en forudsætning for, at jeg vil kalde mig kristen.’

Tre citater om tro, sagt af Berlingskes udlandsredaktør Anna Libak, og alle lånt fra bogen Min Tro, der er redigeret og sammensat af Else Marie Nygaard.

M!Leave a Reply