tirsdag, januar 27th, 2015...21:30

Suppekøkkenskriverier

Jump to Comments

Hvis nu ikke de dunkle, kolde danske vinterdage lader sig gennemføre alene på en umiddelbar glæde ved at stå op til endnu en af slagsen, og det er vitterligt ikke altid tilfældet, idet man jo let, særligt morgener og aftener, får en fornemmelse af at rave rundt i om ikke blinde så i hvert fald et uigennemtrængeligt mørke, så er der i særdeleshed én ting – en spise – som vender mit humør og gør sit til, at mørket ikke får bugt med mit eget ind i mellem spinkle lys.

For vintertid er også suppetid, i hvert fald her i huset.

Det betyder, at jeg gerne laver suppe i mit køkken og efterhånden også har nogle stykker, der er faste indslag vinteren over. Blandt andet en kraftig/stærk bønnesuppe og én med sød karfoffel og pastinak. Desuden eksperimenterer jeg gerne og er med tiden kommet igennem de fleste rodfrugter, som butikkerne bugner af, særligt fra oktober og mange måneder frem. Jeg spiser det nu også gerne som råkost.

Til fryseren havde jeg for nyligt lavet denne sellerisuppe (link fungerer muligvis ikke lige nu), der i sidste øjeblik røg med iblandt vores ellers i forvejen omfangsrige sommerhusproviant, men som straks efter servering fik min kæreste til at udbryde:

– Den her suppe kan du score med!

Det frydede jeg mig lidt over den aften. Det gør jeg stadigvæk. Men jeg er jo samtidig i den ret fordelagtige situation, at jeg ikke behøver suppen til nævnte formål, hvilket omvendt kun forpligter mig så meget mere til at give muligheden videre til de af Jer, som måske ønsker at ændre Jeres sociale status fra single til ‘i forhold’, men ikke har flere tricks at hive op af hatten.

Jeg fulgte opskriften ret slavisk, men vil omvendt tilråde til, at man giver den gas mht. timianen.

M!

 Leave a Reply