lørdag, april 26th, 2014...19:58

Noget

Jump to Comments

Noget er et af disse dejlige elastiske ord. Det kan betyde alt. Eller ingenting. Men dets væsentligste opgave i det danske sprog er vel at træde i karakter i mangel af et bedre ord? I hvert fald bruges ordet ofte, når noget skal beskrives som ellers ikke lader sig beskrive med ord.

Der skete noget. Underforstået: Det, der skete, kan jeg ikke forklare eller fortælle med ord.

Og der skete vitterligt noget under onsdagens taizé-andagt. Med ét faldt den dybeste ro over mig. Som var alt afklaret. Og alle mine spændinger i ryg og skuldre opløstes – for en stund, i hvert fald. De indfandt sig igen dagen derpå.

Dét noget kan jeg alligevel leve højt på. Længe. Jeg forsøger at være åben. Modtagelig. Imødekommende. Onsdagens oplevelse føles både som en belønning og en opmuntring:

Du er på ret kurs; slingrende, javel, men retningen er udstukket korrekt.

Nu skal jeg så bare lære, at lade være med at drukne den sensation i gamle afhængigheder, mønstre og vaner. Hvad pokker er jeg bange for? Hvorfor overgiver jeg mig dog ikke bare?

M!Leave a Reply